Szybka zmiana dekoracji w hotelu, restauracji czy pubie

0
459
Szybka zmiana dekoracji w hotelu, restauracji czy pubie

Wchodząc do jakiejkolwiek restauracji, salonu czy hotelu, przekraczając ich próg, pierwsze co robimy to rozglądamy się wokół. Sprawdzamy w ten sposób logistykę obiektu, ale też oglądamy jego wystrój. Jeżeli pozostawia on w nas pozytywne wrażenie chętnie tam wracamy, korzystamy ponownie z usług, polecamy to miejsce innym. Wystrój holu hotelowego, salonu, pokoju w hotelu czy restauracji na długo zostaje w pamięci, a aranżacja wnętrz ukuła nawet odmianę stylu aranżacji nazywając ją stylistyką pokoju hotelowego.

Znaczenie dekoracji w hotelu czy restauracji

Hotel, restauracja czy salon usługowy to obiekty użyteczności publicznej. Ich wygląd, logistyka poruszania się, podziały przestrzeni uwarunkowane są wieloma obostrzeniami, w tym bezpieczeństwem odbiorcy masowego. Ograniczenia aranżacji wymuszają zatem na projektantach sięgnięcie po narzędzia nieoczywiste – detale dekoracyjne. To one w mocno zaawansowanej unifikacji obiektów użyteczności publicznej umożliwiają im wyróżnienie się i nadawanie własnego, indywidualnego charakteru.

Świeczniki, obrusy czy serwetniki dla hotelu

Co decyduje o tym, że wciąż wracamy do tej samej restauracji czy pubu? Jakość jedzenia i klimat jaki tam panuje oczywiście. Abstrahując od indywidualnego gustu każdego z nas, stosując wysmakowane dekoracje hotelowe, niebanalne obrusy czy stylowe świeczniki na stołach, schematyczna aranżacja otrzymuje indywidualny look, to coś, co sprawia, że klienci czują się tam komfortowo, pewnie i bezpiecznie.

Detale dekoracyjne pełnią też ważną funkcję okazjonalną (wysokiej jakości elementy ozdobne oferują m.in. sklepy internetowe takie jak dladomuirestauracji.pl. Z okazji świąt, uroczystości celebrowanych w restauracji, ważnych życiowych zdarzeń obchodzonych w parach czy gremialnie, dekoracje dobrane w zależności od okoliczności sprawiają, że klienci odnoszą wrażenie, że cały lokal pracuje tylko dla nich. Przepływający w ten sposób komunikat buduje pozytywną relację pomiędzy miejscem a klientem, upewnia go o wyjątkowości jego osoby, podnosi znaczenie uroczystości.

Ja wyróżnić swoją restaurację, pensjonat czy hotel?

Nadawanie indywidualnego charakteru poprzez aranżację przestrzeni i wtopienie w nią niebanalnych elementów dekoracyjno-użytkowych to umiejętność, której trzeba się nauczyć. Gdy przestrzenią lokalu nie opiekuje się wynajęty architekt warto być na bieżąco z trendami aranżacyjnymi. Poznać rynek dekoracji, tych drobiazgów również użytkowych, które umożliwiają wprowadzenie dynamiki do przestrzeni. Wymiana świeczników, zmiana kolorystyki świec, wprowadzenie artystycznie wykonanych wazonów czy stroików, niebanalnych bombek świątecznych odświeża wygląd i nadaje mu nowej dynamiki.

ZOSTAW ODPOWIEDŹ

Proszę wpisać swój komentarz!
Proszę podać swoje imię tutaj